Solen er begyndt at skinne igen og foråret er skudt i gang. Det er med andre ord tid til at få taget flotte forårs- og sommerbilleder.

Mangler du kameraet der kan tage disse, ser vi her nærmere på hvordan du finder præcis det du søger. I vores guide til valg af kamera, kan du helt sikkert finde råd til at udvælge en variant, der matcher dine behov.

Huskeliste når du skal vælge kamera

Når du skal vælge kamera, er det vigtigt at vide der findes mange forskellige typer. Der findes Polaroid, digitalkameraer, spejlrefleks og mange flere. Så det er svært at give generelle anbefalinger, men vi vil her give dig en mere almen huskeliste.

4 punkter du altid bør overveje og have i baghovedet, når du skal vælge nyt kamera.

  1. Hvad er formålet?

Først skal du have klarlagt formålet. Er det til hobbybrug, til professionelt eller bare almindelig hverdags. Det er tre meget udbredte scenarier og valget bør afhænge deraf.

Ja, man kan faktisk sige at hverdagskameraer kan fås til en lav pris, mens professionelle nok vil foretrække kameraer til over 10.000 kroner. Alene fordi de har tilbehør og de fornødne muligheder.

  1. Hvad er budgettet?

Formålet bør understøttes af dit budget. Der kan være klar forskel på prisniveauerne, alt efter hvor meget dit kamera skal kunne. Hvilke igen afhænger af om det er til hobby eller hverdagsbrug.

Tjek din konto og hvor meget du vil ofre på et nyt kamera. Det gør at du kan undersøge markedet langt mere målrettet og specifikt. Ingen grund til at spilde tid på varianter, der er for dyre.

Relateret indlæg: Guide til valg af ny computer

  1. Antal megapixel

Megapixel er lidt af en myte og det parameter langt de fleste danskere fokuserer på, selvom det langt fra er det vigtigste. Mexapixel giver muligheden for bedre billedkvalitet og kan gøre det nemmere at forstørre et billede. Eller hvis det skal beskæres.

Men at mange megapixel er lig med bedst kvalitet, er en gammeldags betragtning, som du ikke bør hoppe på. Faktisk kan 10 megapixel være nok for de fleste danskere.

Så medmindre du er professionel eller en engageret hobbyfotograf, bør det ikke være det vigtigste. Vær derimod særlig opmærksom på funktioner, muligheder og tilbehør, der kan bidrage til et flot billede.

  1. Funktioner og indstillinger

Markedets kameraer har efterhånden et væld af forskellige funktioner og instillingsmuligheder, alt efter hvad du skal bruge det til. Sørg derfor for at dit kamera kan det du behøver. Uanset om det er hurtig billedtagning, en god zoom funktion eller særlige funktioner når billedet skal behandles.

 

Alt i alt er det kun dig der kender til dine behov, så undersøg markedet med disse 4 punkter i baghovedet. Du vil opleve at mange producenter er begyndt at fremstille meget specialiserede modeller. Netop for at ramme specifikke målgrupper og behov.

Alternativet kunne være at vælge en af de nye iPhone 5 mobiler, hvor kameraet er rigtig godt og som kombinerer smartphonen med billedtagningen. Det vil afgjort være det billigste valg, men et smartphone kamera er næppe godt nok til at tilfredsstille seriøse hobbybrugere.