Teknologien inden for computere er under konstant udvikling og i en sådan fart, at det kan være svært at følge med. Man ønsker selvfølgelig altid, at få mest for pengene og det kan til tider være svært at vide, hvor man kan lave de bedste køb og hvordan.

Med de mange forskellige firmaer, som udvikler og producerer computerhardware, så bliver det hurtigt en stor jungle af en masse forskellige slags computere og forskelligt hardware – derfor kommer vi her med en god guide. Den indeholder kriterier og råd som bør gøre det nemmere finder en computer, der passer til dine behov.

 

Sådan vælger du ny computer

Når man skal ud og købe en ny computer, så er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser i forhold til forskellige kriterier og behov eftersom at det ikke altid er en helt lille investering. Det kunne fx være vigtigt at tænke over, om man bør købe en bærbar eller en stationær computer – skal man bruge den meget i forbindelse med arbejde? Er det påkrævet at den skal være meget mobil?

Herunder finder du 3 af de vigtigste kriterier, du skal have med i overvejelserne når du køber ny computer:

  • Ydeevne
  • Pris
  • Læse anmeldelser

 

Ydeevne

Noget af det vigtigste at tænke over, i forhold til valg af computer, er ydeevnen, altså hvor meget skal den kunne trække og i hvilken grad? Der er stor forskel på hvor kraftig en computer er og hvad den kan, det hele afhænger af, hvor mange GB og ram den har.

Ny computerJo større ydelevne den har og jo mere den ’kan’, jo mere koster en computer selvfølgelig også, så derfor er det vigtigt at overveje, hvad du præcis skal bruge den til. Så du fx ikke køber en computer, som kan trække meget mere end du egentlig har brug for.

Så før du køber en ny bærbar, så prøv at kig lidt på, hvad der egentlig er inde i den, altså hvad for noget hardware består den af – kig fx efter hvor godt grafikkortet er, hvor stor harddisken er, hvor stor en processor der er i osv.

Ved du ikke noget om computerhardware, så står de altid klar nede i butikkerne til at rådgive dig eller på internettet, hvor du finder mange eksperter, som vil kunne guide dig igennem den store jungle af forskelligt hardware.

Læs også: Ting du skal huske inden du køber ny smartphone

 

Pris

Det er selvfølgelig vigtigt, at tænke over hvor mange penge du har til rådighed over og hvor du så får mest muligt for pengene – derfor er det vigtigt at undersøge markedet lidt. For at finde den billigste computer eller hardware, så vil du via internettet hurtigt kunne få dannet dig et overblik over, hvor du får mest for pengene – gå også gerne ned i de forskellige elektronikbutikker og se om du kan finde nogle gode tilbud.

Nøglen er Internettet, hvor du nemt og hurtigt kan sammenligne priserne. Dels på forskellige modeller og dels på den samme model, hos forskellige udbydere.

 

Læse anmeldelser

At læse anmeldelser af forskellige computere vil kunne give dig en rigtig god ide om, hvad der er det bedste og hvilken model du skal have, for at få dine behov dækket.

Anmeldelser er rigtig anvendelige, specielt for dem der ikke har den store tekniske forstand. For selvom en bærbar kan se god ud på overfladen, kan kun erfaringer og anmeldelser fortælle dig, om den lever op til forventningerne.

 

Vi håber du kan bruge vores guide. Husk på det er en dyr investering, så du bør helt sikkert bruge en smule tid på research.