At vælge hvilken a-kasse du skal have kan godt være en meget bøvlet og lang proces, da det nemt bliver en jungle at finde rundt i. Der er så mange forskellige alternativer og de har hver især noget interessant at byde på, men det er faktisk vigtigt at du forbereder dig ordenligt og undersøger udvalget, hvis du vil finden den bedste.

Hvis du undersøger alternativerne og tager en informeret beslutning, så får du også det bedste resultat. Du vil ikke være i tvivl, men derimod 100% afklaret med den service og fordele du får som kunde.

Vi hjælper dig med at udvælge den rigtige a-kasse efter dine behov i denne guide.

Valg af a-kasse

A-kasse guideFor at vælge en rigtig a-kasse, så er der nogle punkter du skal overveje, så du ikke går et godt tilbud forbi, fordi du ikke lige fik undersøgt alle alternativerne. Hvis du har tænkt over disse spørgsmål, så er du godt rustet til at vælge den rette a-kasse for dig.

Hvad er dine behov?

Det første du skal gøre er, at undersøge hvilket behov du egentlig har. Hvordan hænger dit hverdag sammen og hvordan ser din arbejdssituation ud? Er du under uddannelse eller har du planer om at læse videre i fremtiden? Vær fuldstændig afklaret med hvordan din personlige situation ser ud, da det gør en stor forskel på valget af a-kasse.

Er der a-kasser inden for mit fag?

Det næste du skal gøre er, at finde ud af, om der overhovedet eksisterer a-kasser for dit fag. Hvis du f.eks. er håndværker, så er det en lidt anden udbyder du skal vælge end hvis du f.eks. er lærer eller buschauffør. Mange a-kasser henvender sig til et bredt segment, men hvis du vil have en meget specialiseret ydelse, så kan det være en god idé at vælge en udbyder rettet mod dit fag.

Tjek priser og muligheden for fagforening

Til sidst skal du undersøge prisen og om man kan kombinere det med en fagforening. A-kasser og fagforeninger går ofte hånd i hånd, så hvis man kan få en billig pakkeløsning, så er det smartest.

Sammenlign priser mm. på Din-akasse.dk

Det kan være svært og tidskrævende at skabe sig overblikket selv, men det er heldigvis flere sammenligningssider og tjenester du kan anvende. En af disse finder du på www.din-akasse.dk., hvor du nemt kan se priser, muligheder og læse om de mest populære udbydere.

Hvordan melder jeg mig ind?

Hvordan man helt specifikt melder sig ind afhænger meget af den individuelle a-kasse, men de fleste har hjemmesider hvor der står mere information. Alternativt kan man ringe til dem og få hjælp til at melde sig ind. Vær ikke bange for at tage kontakt – de elsker nye kunder.