At vælge hvilken a-kasse du skal have, kan være en bøvlet og lang proces, da det nemt bliver en jungle at finde rundt i. Der er så mange forskellige alternativer og de har hver især noget interessant at byde på. Men det er vigtigt at du forbereder dig ordenligt og undersøger udvalget, hvis du vil finde den bedste løsning for dig.

Hvis du undersøger udbyderne og tager en informeret beslutning, så får du også det bedste resultat. Du vil ikke være i tvivl, men derimod 100% afklaret med den service og de fordele, du får som kunde.

Vi hjælper dig med at udvælge den rigtige a-kasse efter dine behov i denne guide.

Valg af a-kasse

A-kasse guideFor at vælge en rigtig a-kasse, så er der nogle punkter du skal overveje, så du ikke går et godt tilbud forbi, fordi du ikke lige fik undersøgt alle mulighederne. Hvis du har tænkt over disse spørgsmål, så er du godt rustet til at vælge den rette a-kasse for dig.

Hvad er dine behov?

Det første du skal gøre er, at undersøge hvilket behov du egentlig har. Hvordan hænger dit hverdag sammen og hvordan ser din arbejdssituation ud? Er du under uddannelse eller har du planer om at læse videre i fremtiden? Vær fuldstændig afklaret med hvordan din personlige situation ser ud, da det gør en stor forskel på valget af a-kasse.

Er der a-kasser inden for mit fagområde?

Det næste du skal gøre er, at finde ud af, om der overhovedet eksisterer a-kasser indenfor dit fag. Hvis du f.eks. er håndværker, så er det en formegentlig en anden a-kasse du bør vælge, end hvis du arbejder som socialrådgiver eller buschauffør. Mange a-kasser henvender sig til et bredt segment, men hvis du vil have en meget specialiseret ydelse, så kan det være en god idé at vælge en udbyder rettet mod dit fag.

Tjek muligheden for fagforening

Du bør ligeledes undersøge muligheden for at kombinere a-kassen, med en fagforening. A-kasser og fagforeninger går ofte hånd i hånd, så hvis man kan få en billig pakkeløsning, så er det smartest. Det er dog ikke alle udbydere der tilbyder fagforening, så hvis det er vigtigt for dig, skal du være opmærksom på hvem der tilbyder begge dele.

Sammenlign priser og medlemsfordele

Det kan være svært og tidskrævende at skabe sig overblikket selv, men det er heldigvis flere sammenligningssider og tjenester du kan anvende. En af disse finder du på Prisas.dk, hvor du nemt kan se priser, muligheder og holde dig opdateret på de gældende dagpengesatser og regler.

Hvordan melder jeg mig ind?

Hvordan man helt specifikt melder sig ind, afhænger meget af den individuelle a-kasse, men de fleste har hjemmesider, hvor der står mere information. Hos de fleste arbejdsløshedskasser ordner de det praktiske for dig, så du reelt blot skal udfylde dine informationer og bekræfte skiftet.

Alternativt kan du altid ringe til a-kassen og få hjælp til at melde dig ind. Vær ikke bange for at tage kontakt – de elsker nye kunder.