December måned og juletid er en tid for hygge og samvær. Og hvilken bedre måde at fange julens stemning på end med et dejligt julemarked? Her giver vi dig den bedste guide til, hvilke julemarkeder, du bare ikke må gå glip af.

De 10 bedste julemarkeder i Danmark

I 2021 er julemarkederne, ligesom resten af verden, også ramt af corona-situationen. Derfor er der desværre mange markeder, der allerede er aflyst. Vi har dog fundet frem til en række fantastiske julemarkeder, som indtil videre ser ud til at blive gennemført – blot med restriktioner, der gør det sikkert at færdes på markederne.

Her kan du få en guide til de bedste julemarkeder i Danmark i 2021:

  1. Gisselfeld Juletorv, Haslev: Det traditionsrige julemarked finder sted på et vaskeægte slot, hvor man kan opleve ægte julestemning og god underholdning.
  2. Birkegårdens Haver, Tågerup: Et virkelig smukt udendørs marked, hvor haverne oplyses af tusindvis af funklende julelys.
  3. Jul på Bakken, Klampenborg: Dyrehaven åbner hvert år op for skøn julestemning med pynt, boder, underholdning og en masse hyggelige events.
  4. Julemarked på Møn, Stege: gå på opdagelse i specialforretninger med håndværk, design og skønne kvalitetsprodukter på dette hyggelige og stemningsfulde julemarked.
  5. Jul i Tivoli, København: Endnu en gang slår Tivoli dørene op for det klassiske julemarked, hvor lys og liv oplyser den smukke forlystelsespark.
  6. Grønlandsk julemarked, København: Få en speciel oplevelse med det grønlandske julemarked med håndlavede sager og andre traditionelle juleoplevelser.
  7. Jul i Den Gamle By, Aarhus: De charmerende stræder danner rammen om et historisk julemarked med masser af godt til maven og hyggen.
  8. Jul i Fængslet, Horsens: Her kan du se, hvordan et fængsel faktisk kan blive enormt hyggeligt med nissehuse, snemænd, julepynt og godter.
  9. Jul i Tivoli Friheden, Aarhus: En speciel lysudstilling, skønne boder og et kæmpe juletræ. Markedet har noget for alle.
  10. Jul på Haughus Gods, Jelling: Her sælger juleboderne antikke varer, unikke juledekorationer og andet godt. Et skønt indendørs julemarked for alle.

Som du måske har opdaget, så er der desværre ingen fynske julemarkeder på listen. Fyn har ellers tidligere leveret nogle helt uforglemmelige markeder, men i år ser det desværre ud til, at de alle er aflyst grundet den nuværende situation. På samme måde er der risiko for, at ovenstående julemarkeder ikke kan gennemføres, og du må derfor se tiden an.

Alle markederne har selvfølgelig taget højde for restriktionerne og sørger for god afstand og håndsprit, så du kan nyde den skønne julemarkeder uden bekymringer. Der findes naturligvis en række andre julemarkeder rundt omkring i landet, men her får du altså nogle af de absolut bedste julemarkeder i 2021, fordelt på både Sjælland og Jylland.

Tyske julemarkeder er noget særligt

Selvom de danske julemarkeder er noget helt specielt, så er der altså et land, der er blevet særligt kendt for sine julemarkeder. Og det er faktisk kun et stenkast væk, nemlig i Tyskland. Tæt på den danske grænse kan du finde nogle af verdens mest traditionsrige og berømte markeder, som hvert år tiltrækker besøgende fra hele verden.

Flensborg julemarked er enormt berømt med sin fortryllende atmosfære, de smukke pyntede områder og de alsidige boder med alt, hvad hjertet begærer. I Hamborg finder du flere julemarkeder, men særligt på pladsen ved byens rådhus finder du det absolut største og mest traditionsrige. Disse er virkelig et besøg værd og bør som minimum besøges én gang i livet.