En god makeup har enorm stor betydning, for hvordan man udtrykker sig og hvordan man ser ud over for andre. Makeup sender så mange forskellige signaler, afhængig af hvordan den er lagt. En god makeup viser god stil, smag og signalerer i den grad om man er velplejet og gør noget ud af sig selv.

Vi giver dig en guide til, hvordan du får den lagt ordentligt, så den ser pæn ud. 

Det grundlæggende

Det er først og fremmest vigtigt at man finde ud af, hvilke makeup mærker, man mest er til. Hvilke produkter kan man tåle og hvilke produkter passer bedste til ens hud.

Det er meget vigtigt at man finder ud af hvilke farver, der bedst passer til ens hudfarve og hudtype. Hvad er du for en type kvinde? Er du sportiv eller er du en klassisk pige. Hvilken tøjstil har du?

Disse ting er vigtige, når man skal bestemme sig for, hvordan makeupen skal lægges. Man kan finde en god guide til makeup på internettet, hvor man kan besvare nogle spørgsmål og stille og roligt finde frem til, hvilken type kvinde man er og dermed også hvilken stil der passer bedst.

Vi skal alle starte et sted. Naturligvis er man dygtigere til at lægge makeup, når man har gjort det i over tyve år i forhold til en ung pige på seksten år. Derfor er det også vigtigt, at en ung pige får den rigtige guideline fra starten, så hun ikke klatter en masser farver i ansigtet og ligner en klovn frem for en ung naturlig pige.

Naturlig makeup er vejen frem!

Unge piger ser smukkest ud med en skøn naturlig makeup i det daglige, når de for eksempel skal i skole eller på arbejde. Derimod kan man godt være lidt mere vovet og fantasifuld, når man skal i byen om aftenen. Typisk vil en let makeup være det man bærer i løbet af dagen, hvorimod man typisk bruger mørkere og stærkere farver til om aftenen, hvor lyset også er mere dæmpet.

Der er gode guidelines til hvordan man lægger makeup omkring øjnene, afhængig af hvilken form øjnene har og farve. Det samme gælder læbestift – det er vigtigt at man ikke fremhæver læberne for meget, hvis man i forvejen har store fyldige læber, idet de er smukke i sig selv og behøver ikke nær så meget fremhævelse som smallere læber gør.

Man skal også vælge en foundation. En foundation kan være svær at lægge, da det ikke må fjerne det naturlige fra ansigtet. Man skal ikke ligne en dukke i ansigtet, men snarer bruge en foundation til at udligne de små regelmæssigheder i ansigtet. Det er også vigtigt at ikke vælge en foundation, der er for mørk til ens hudfarve, således man kommer til at ligne en mørk maske og ser unaturlig ud. Man kan vælge at bruge lidt bronzeperler, ønsker man lidt mere farve i ansigtet.

Se også: Guide til at lægge flot neglelak

 

Sådan lægger du hverdags makeup

  • Vask ansigtet grundigt med vand og evt. en ansigtssæbe, der giver lidt fugtighed til huden.
  • Smør dit ansigt med en god dagcreme, der giver fugtighed og gerne en creme med lidt solbeskyttelsesfaktor, der beskytter huden mod ødelæggende UV stråler.
  • Kom en lille smule foundation i ansigtet – godt jævnt fordelt og endelig ikke for meget. Du skal ikke have en maske på! Denne foundation må ikke være for mørk i forhold til din egen hudfarve.
  • Læg en diskret øjenskygge, der passer i farverne til din øjenfarve. Du kan finde gode forslag og råd på nettet. Øjenskyggen skal være lysere inde mod næsen og mørkere ved ydersiden af øjenkrogen. Dette giver et dejligt åbent udtryk og gør øjnene lidt større.
  • Anvend en eyeliner på indersiden af dit øje – både for neden og for oven. Dette fremhæver det hvide i dine øjne og fremhæver samtidig din øjenfarve. Det er vigtigt at du anvender en eyeliner, der passer til din øjenfarve. Anvende også eyeliner langs ydersiden af øjet både for neden på øjet og på øjenlåget. Dog kun en tynd markering.
  • Man kan altid anvende en eyeliner med lidt glimmer…det giver øjet lidt spil.
  • Brug en maskara både på de øverste øjenvipper og de nederste. De fleste anvender sort. Ønsker man et blidere udtryk, så kan en blanding af brun og sort være en god ide. Har man blå øjne, er der nogen, der også bruger blå maskara oven på den sorte. Dette fremhæver ydereligere den blå øjenfarve.
  • Om dagen anbefales det, at man anvender en lys naturlig læbestift eller ganske enkelt en lip gloss og ikke noget for mørkt og markerende.
  • Anvende en diskret eyebrow pencil, hvis du har meget lyse øjenbryn.

 

Guiden-online.dk håber at du kan bruge vores råd. det er ikke altid nemt, specielt ikke de første gange der skal lægges makeup.

Hvis du har lyst til at vide mere, kan du tjekke videoen med makeup-artist Anja Laursen, der giver en række gode råd: