Guiden-online.dk har set nærmere på byggeprojektet, når der skal laves nyt badeværelse i hjemmet. Vi har derfor lavet en god guide til, hvordan du kommer godt igennem renoveringen af dit badeværelse, uanset om det indebærer små eller store ændringer.

Skal du snart i gang med et badprojekt? Så tjek vores guide og få gode råd med på vejen. 

 

Gør det selv eller professionel tømrer?

Det første du skal beslutte er om det skal være et gør-det-selv projekt eller om du vil have en professionel tømrer til at løse opgaven.

Der kan være mange penge at spare ved selv at udføre opgaven, omvendt kræver det en vis viden og ekspertise. Specielt hvis resultatet skal blive vellykket.

Det er trods alt ærgerligt at bruge 25.000 kr. på et nyt badeværelse, for at det så får en masse fejl og grimme detaljer, fordi man ville gøre arbejdet selv. Så tænk dig godt om.

I mange tilfælde vil du få brug for en professionel VVS’er til at ordne vandinstallationer og tjekke at de overholder gældende lovgivning. For selvom du kan læse om gældende love og regler inden for VVS på SIK.dk, så er det kun autoriserede der må tilslutte fx. vaskemaskiner og tørretumblere, ved nye installationer.

 

Pris og budget

Nu er det tid til at få klarlagt prisen og dit budget. Det har nemlig stor indflydelse på dine muligheder og de fravalg du må lave undervejs. De fleste må nemlig gå på kompromis med deres drømme, hvis budgettet skal holde.

Hvor mange penge du har at gøre med ved kun du, men vurder hvor meget du behøver og vil ofre på badeværelsesprojektet.

Finansieringen – skal der lånes?

Det er helt normalt at søge finansiering til nyt badeværelse. Det er langt fra alle danskere der har 25-30.000 kroner stående på kontoen, der frit kan benyttes.

Hvis du har brug for et lån til badeværelse, er det derfor en god idé at undersøge mulighederne tidligt i forløbet. Så du kender til dine økonomiske rammer og muligheder.

Vi anbefaler du starter med at forhøre dig i din egen bank. Samtidig tilbyder flere badfirmaer rentefri finansiering, som du bør undersøge nærmere. Når du har forhørt dig hos disse, ved du langt mere om dine finansieringsmuligheder.

På hjemmesiden Prisas.dk har de set nærmere på hvilke faktorer der kan påvirke dine lånemuligheder og på finansieringsløsninger til badeværelset. Online udbyderne er blevet et godt alternativ for visse forbrugere, men start med at forhøre dig i egen bank.

Valg af skabe og badeværelsesmøbler

Nu kommer vi til det sjove i processen; der skal vælges skabe og badeværelsesmøbler. Nu er det sure praktiske arbejde gjort, med finansiering og planlægning. Det er derfor tid til at få sammensat ens ønskede badeværelse.

Det behøver bestemt ikke at være nemt og det kræver en del forståelse og flair, hvis du selv skal kunne indrette rummet. Mange vælger derfor at få lavet 3D tegninger af, hvordan det kan komme til at se ud rent visuelt.

Det tillader dig nemlig at “afprøve” forskellige designs, farver og sammensætninger. Det tilbydes af flere udbydere og det er en rigtig god service, der sikrer dig det optimale resultat.

Guiden-online.dk har tidligere skrevet en guide om at vælge skabe. Den kan du læse på denne side. Her kommer vi ind på en række af de vigtigste overvejelser, du skal huske på i den sammenhæng.

Badekar vs. brusekabine

Sidst så står valget hos mange mellem badekaret og brusekabinen. I visse boliger giver det sig selv, mens andre har det som et svært valg.

Allerede ved 3D tegninger bør I have taget en beslutning om dette, da den påkrævede plads og indretning er under stor indflydelse deraf. Men vi vil alligevel komme med et par pointer om fordele og ulemper, da dette valg ofte giver anledning til diskussion og svære beslutninger:

  • En brusekabine fylder mindre og forbruger mindre vand (op til 3 gange mindre).
  • Et badekar er fantastisk til afslapning/afstresning og hvis I har børn.
  • Badekaret kræver skridsikker belægning.

Alt i alt er brusekabinen det mest fornuftige og prisvenlige valg, da den optager mindre plads og forbruger betydeligt mindre vand. Omvendt kan brusekaret være præcis den luksus du sukker efter.

 

Vi håber du har haft glæde af vores guide til at lave nyt badeværelse eller få renoveret dit nuværende. Forberedelse er alting og vil give dig det bedste resultat, hvor du er ovenpå i hele processen.