Vi kender det alle sammen, man står og skal lave nyt køkken, badeværelse og stue, men hvilke skabe og inventar skal man egentlig vælge.

Efter at have læst denne guide, er du forhåbentlig blevet klogere på mulighederne og ikke mindst på hvilke form for skabe du skal vælge. 

Hvilke typer skabe findes der?

I første omgang er det afgørende du kender til udvalget og mulighederne på markedet. Guiden-online.dk har derfor opstillet de skabstyper du generelt kan finde på markedet:

  • Højskabe: Perfekte til opbevaring af større ting, men kan blive en tung del af indretningen.
  • Hjørneskabe: Gør du udnytter pladsen optimalt, men kan være dyre.
  • Overskabe: Styrker overblikket, men kan være svært at få fat i alle tingene. Specielt for børn, hvilket både kan være en fordel og ulempe.
  • Underskabe: Rummer mange indretningsmuligheder, men kræver at du bukker dig meget ned.

Undervarianter

SkabeFor hver af disse 4 typer, findes der så undervarianter som med/uden låger. Varianter med/uden greb og i en lang række udtryk, materialer og farver.

Alt i alt, så mangler der ikke muligheder og det er derfor helt forståeligt, hvis det er svært at vælge.

Denne guide til at vælge skabe indeholder 2 centrale råd, du bør tage stilling til. Det er vel og mærke med en antagelse om, at du allerede har fastlagt et budget og fået det grundlæggende på plads.

Guidens 1. råd: Tænk på husets behov

Det er typisk i familier, at det kan være svært at udvælge præcis den rette variant. Der er nemlig mange behov at tage hensyn til.

Er der en i familien med dårlig ryg, eller er der 2-3 børn? Det bør påvirke beslutningen om, hvor vidt der skal greb eller ej på skabene.

Eller om I skal foretrække underskabe foran overskabe. Det er mange overvejelser og sørg for, at alle behov bliver inkluderet i disse.

Guidens 2. råd: Tænk praktisk og indretning på samme tid

Det er ikke altid, at det praktiske og det indretningsmæssige hænger lige godt sammen. Du bør derfor tænke på de funktionelle fordele ved de forskellige skabe, kombineret med det udtryk som de skaber. De ER nemlig ret forskellige i deres udtryk og det bør du have med i dine overvejelser.

Afslutningsvis er det vigtigt at pointere, at det gør en markant forskel hvilket rum det omhandler.