En gang imellem kan det godt blive lidt kedeligt at have den samme frisure, dag efter dag. Men det er ikke altid nødvendigt at gå til frisøren, for at opnå ændringer.

Du kan sagtens pifte dit hår op og tilføje mere liv, uden brug af saks. Ved hjælp af de rigtige hårprodukter og andre hjælpemidler, kan du når som helst ændre din frisure og ændre den tilbage igen.

Nogle gange skal der bare en lille ny detalje til, for at du straks får et helt andet look. Vi giver dig her en god guide til både at sætte og glatte dit hår. 

Guide til at sætte hår

Den bedste måde til at sætte dit hår, og holde ordentligt styr på det er med en god gang hårolie. Den mest effektive og styrkende er argan olie, uanset om du er på jagt efter lidt fald eller helt glat.

Behandling af hårKom olien i håret inden du går i seng, så den kan få lov at virke natten over. Vil du gerne have lidt fald eller ligefrem krøller, så flet med olien i. Dagen efter kan du vælge at komme lidt saltvandsspray i, det er også med til at holde håret på plads, men på en mere naturlig og mindre friseret måde.

En god hårspray kan også altid gøre underværker, men det er vigtigt at den er af ordentlig kvalitet. Den kan hurtigt ende med at gøre dit hår for klistret og tungt, hvis ikke du tænker over indholdet når du køber den. Sørg for at du får den der er lettest og mest fugtgivende.

Relateret: Læs også vores guide til at lægge neglelak

Guide til at glatte hår

Vil du gerne have glat hår er der faktisk flere forskellige måder at gøre det på, alt efter hvor glat det skal være og hvordan det er som udgangspunkt. Men den mest anvendte og effektive metode er et glattejern, og her er det vigtigt først og fremmest at investere i en beskyttende spray for at undgå for mange varmeskader.

Derudover er den mest optimale løsning et glattejern med keramiske plader. Du kan også sagtens bruge et uden, men det er meget mere hårdt for håret og ved jævnligt brug risikere du mere omfattende slidskader.

De keramiske plader er mere skånsomme da de medfører en jævn temperatur, og lukning af hårstråene så fugten forbliver hvor den er. Du opnår det bedste resultat ved at dele det op i små totter inden du starter. Glat en tot ad gangen, så du ikke kommer til at glatte de samme hår flere gange og risikerer at brænde dem.

 

Vi håber du kan bruge vores tips og anbefalinger. Hvis du selv har geniale forslag, hører vi gerne fra dig. Så kan det være de bliver tilføjet denne artikel.