Er du norsk statsborger med bopæl i Danmark eller Sverige? Når du skal låne penge er det et generelt krav, at du har statsborgerskab i det pågældende land.

Det betyder at lån i Danmark generelt er forbeholdt danskere og det samme med lånefirmaerne i Norge. Nu findes der en del nordmænd med rødder i begge lande, eller som bor i Danmark, men har norsk statsborgerskab.

Hvis du er én af dem, kan du blive klogere på hvordan du finder det billigste forbrugslån i Norge. Der er nemlig kommet en ny portal, som kan hjælpe dig.

Sammenlign og find det billigste forbrugslån

Når du skal finde det billigste forbrugslån på markedet, er prissammenligning altid nøglen. Med den nye norske låneside Billigste-Forbrukslån.com kan du hurtigt få overblik over markedet i Norge.

De har gode sammenligningsoversigter, hvor du kan se alle de relevante informationer om alle de førende udbydere. Det indebærer følgende:

  • Lånebeløb
  • Løbetid
  • Rente og eff. rente
  • Alderskrav
  • Indtægtskrav
  • Opstartsgebyr

På den måde kan du let vurdere firmaerne over for hinanden, ud fra dine behov og præferencer som kunde. Det er jo vidt forskelligt hvilke pengebeløb man søger, eller hvilken alder man har som ansøger.

Er man fx. kun 18 eller 19 år, vil du opleve at dine muligheder er begrænset. Her er det primært udbydere som Bank Norwegian og Centrum, der kan hjælpe dig på det norske marked. Uanset hvad er sammenligningen nøglen til det billigste forbrugslån af to årsager:

1. Du får afklaret dine muligheder – og kan tjekke renter

Du får som det første afklaret dine muligheder. De kan være svære at overskue, uden en samlet oversigt. For hvor gammel er du, hvad er din indtægt og hvilke lånebeløb efterspørger du? Alle tre ting har stor indflydelse på hvem der kan hjælpe dig.

Denne afklarethed er derfor en god begyndelse og sideløbende kan du tilmed tjekke udbydernes vejledende renter, så du har en god idé om hvem der er billigst. Når du har dannet dig et indtryk, kan du gratis ansøge hos de 2-3 udbydere du foretrækker.

2. Nem måde at indhente flere lånetilbud på

Sammenligningsportaler som Billigste-forbrukslån.com er ligeledes en nem måde at indhente flere lånetilbud på. Du kan nemlig starte ansøgningen via oversigten og det gør det mere ligetil.

Alternativet ville være at du skulle besøge hver enkel udbyders hjemmeside, tjekke deres vilkår, inden du fandt ud af om det var noget. Når du først har besøgt 5-6 hjemmesider, vil du finde ud af hvor tidskrævende det kan være.

Sammenligningssider er altså både med til at skabe overblik, gennemsigtighed om priserne og hjælpe dig på vej mod de billigste priser og tilbud på markedet. Det gælder ikke kun inden for lån, men også i mange andre brancher. Så gør brug af dem!

Læs også: Sammenlign lån og spar penge

Norsk statsborgerskab er påkrævet

Sidst i vores artikel om at låne penge i Norge, er det værd at nævne norsk statsborgerskab er påkrævet hos nærmest alle lånefirmaer online. Det er et fast krav, på lige fod med at du ikke må have betalingsanmærkninger – eller RKI som vi kalder det i Danmark.

Men hvis du er norsk statsborger, bosiddende i Danmark, Sverige eller Tyskland, kan du ansøge om forbrugslån i hjemlandet. For dine muligheder online, på det danske marked, er i hvert fald stærk begrænsede.