Vi danskere elsker at bruge penge, men der er ikke altid nok penge på kontoen, til at finansiere det man gerne vil købe. Uanset om det er et nyt TV, en skiferie med vennerne eller noget helt tredje.

Mange danskere vælger derfor at optage lån på nettet, men det er langt fra alle der gør det lige grundigt og velovervejet. Det kan i sidste ende medføre for høje omkostninger og en privatøkonomi der bliver hårdt ramt. Guiden-online.dk ser derfor på hvordan og hvorfor du altid bør sammenligne online lån inden du ansøger.

Guide: Sådan gør du

Lad os starte guiden med at se på hvordan du bærer dig an, når du vil blive klogere på markedet, udbyderne og deres låneforhold.

Sammenlign online lånSkab dig et overblik

Først skal du skabe dig et overblik over de relevante firmaer. Dine muligheder vil afhænge meget af, om du har brug for 3.000, 10.000 eller 90.000 kroner. Så ud fra dit lånebehov og din alder, skal du have fundet frem til de potentielle kandidater.

Du vil ligeledes opleve det gør en klar forskel om du er 18, 20 eller 23 år, da alle firmaer har hver deres alderskrav.

Tjek renter og løbetider

Det er ikke kun pengebeløbets størrelse der bør afgøre hvem du vælger. Det samme bør renten og løbetiden i allerhøjeste grad. Det er jo helt individuelt hvor lang tid du ønsker at låne pengene, men i mange tilfælde kan du vælge passende løbetider hos alle udbydere.

Mange lånefirmaer der tilbyder større beløb, starter fra 12 måneder og går helt op til 180 mdr. som det længste. Ved de små kviklån er løbetiden normalt på 1 – 45 dage.

Klar til at ansøge

Du bør nu have et godt indblik i udvalget og de aktuelle firmaer. Så det er tid til at komme i gang med at udfylde ansøgninger. Det kan du gøre fuldstændig uforpligtende og helt gratis. Du bør derfor ikke holde dig tilbage, da du aldrig kan vide hvem der er billigst på forhånd.

Sammenlign online lån og start din ansøgning hos Findino.

Hvorfor er lånesammenligningen vigtig?

Nu til den andel del af guiden, nemlig hvorfor sammenligningen er vigtig. Det simple og korte svar er, fordi det giver dig det billigste lånetilbud.

Uden at sammenligne udbyderne og danne dig et overblik, kommer du hurtigt til at famle i blinde og det er sjældent en fordel. På denne måde får du fuld klarhed og viden om mulighederne, hvorfra du kan agere.

Ved at udfylde alt fra 2 til 5 ansøgninger, sikrer du dig selv det bedste udgangspunkt, med flere tilbud på hånden. Her har du fuld valgfrihed til at vælge det billigste eller bedste lån på markedet. Det er i bund og grund ret simpelt, men mange danskere vælger desværre den nemme og langt dyrere løsning. Begå ikke samme fejl, men få ansøgt hos flere lånefirmaer.

Relateret: Viden og fakta om at låne penge