At lære ens børn at færdes både korrekt og sikkert i trafikken, er en af de mange opgaver, som man har, når man er forældre. Det er vigtigt, når vi sender vores børn ud i trafikken, at de er blevet introduceret til de mange farer, der kan være, og endnu vigtigere, at de har en forståelse af, hvordan de kan navigerer i disse farer.

Det bedste tidspunkt, man kan kan begynde at lære sine børn om trafiksikkerhed, er så tidligt som muligt – men selvfølgelig også først, når det giver mening.

Det er i og for sig ligegyldigt, hvorvidt de er to år eller tolv år gamle lige nu, men jo tidligere du kan begynde at lære dem, hvordan man færdes i trafikken, jo mere behageligt bliver det også for dem, når de for alvor skal begive sig ud i den.

Grundlæggende om trafiksikkerhed for de yngste i familien

Der har næsten lige været skolestart, og det betyder også, at der er mange flere børn, også nye, der færdes i trafikken. Hvad end det er på børnecykler eller til fods, så er det vigtigt, at disse børn både føler sig trygge, når de skal bevæge sig i skole på egen hånd, men også, at de er godt udrustet til denne tur.

Det er vigtigt at gøre læring sjovt for de yngste, også når det kommer til trafiksikkerhed. At skabe frygt vil helt sikkert give bagslag, men det er samtidig også vigtigt at hjælpe de små med at forstå, at der er reelle farer forbundet med biler.

Hvis man skaber et læringsmiljø, der hjælper børn med at føle sig tryg og samtidig have det sjovt, når vejreglerne skal repeteres, vil børn sandsynligvis også være mere ivrig efter at lære og derved også bruge læringen til at færdes sikkert i trafikken, når de måske for første gang skal bevæge sig ud på deres nye børnecykler eller trave i skole i deres helt nye kondisko.

Børnecykler og trafiksikkerhed

Det er især vigtigt, at børn har ekstra godt styr på reglerne i trafikken, hvis de skal trille i skole på en cykel. Her er det først og fremmest vigtigt, at børn har styr på håndsignalerne, at de forstår, at stopskilte og lyskryds også gælder for dem, når de kører på en cykel, eller på skateboard eller rulleskøjter, for den sags skyld.

Det er derudover også vigtigt at sørge for, at børn bærer cykelhjelm – og vil man være endnu mere sikker, kan man også give dem en refleksvest. Dette er specielt en god idé, hvis barnet skal bevæge sig ud i dårligt vejr, så bilisterne bedre kan se ham eller hende.

Hvis man gerne vil have flere gode råd til, hvordan du bedst muligt kan forberede sit barn på at skulle færdes i trafikken, kan du altid tjekke Rådet for Sikker Trafik. På deres hjemmeside er der masser af gode informationer, som du kan give videre til dit barn.