Har du styr på hvordan man lægger skjorter sammen? Hvis ikke, bør du læse med her. Vi gennemgår processen og viser dig hvordan du gør. Få gode råd og se en videoguide, der kan lære dig at lægge skjorter sammen.

Det handler om at lære metoden og fremgangsmåden, for når du har styr på den, bør resten være en formsag. Mange mænd hader at folde og stryge skjorter, men det er ofte fordi de føler det er svært.

 

Sådan gør du step by step

Kan du huske dengang du skulle lære at cykle de første gange? Du har helt sikkert være irriteret og sur, over de mange gange du faldt og de mange skader der fulgte med i købet. Al læring er kræver at du prøver det selv, for at danne dig dine egne erfaringer. Det er ikke meget anderledes, for dig der ønsker at vide hvordan man lægger en skjorte sammen.

Det centrale hjælpemiddel er en bog, magasin, blad eller lignende, der har form som et A4-ark. Det er i den størrelse du skal finde noget der kan hjælpe dig og gerne med en smule tyngde.

Hjælpemidlet skal placeres på skjortens ryg, helt op til kraven. Du kender sikkert det pap der er på skjorterne i landets butikker. Og som der anvendes i videoen nederst. Det er dog de færreste danskere der har dem liggende i hjemmet, hvorfor en bog eller magasin kan fungere som en glimrende erstatning.

Du er nu klar til at begynde foldningen, men husk først at tjekke alle knapper er blevet knappet. Ellers bør du får det gjort. Foldningen starter ved at du tager det ene ærme og folder op modsat, hvorefter du fører det tilbage igen. Således ærmet kommer til at lægge pænt ned langs siden. Det gør du i begge sider.

Du bør nu have en aflang skjorte uden løse ender eller ærmer, der dingler i alle retninger. Du fører nu den nederste del (bunden) af skjorten op mod skjortekraven (toppen). Du bør typisk lave en fold undervejs, så skjorten ikke kommer til at være alt for aflang. Den skulle jo gerne ende med at have samme form og størrelse som en sammenlagt t-shirt. Det var det – sværere er det ikke!

For dig der foretrækker en videoguide, hvor du kan se hvert step med egne øjne, har vi fundet en god video frem, lavet af www.MR.dk.

Se også: Hvordan binder man en butterfly?

Vil du vide hvordan man folder ærmerne op?

Én ting er hvordan du folder en skjorte, når den skal lægges sammen. Ved du hvordan man folder ærmerne op, når du har den på og fx. skal til fest eller på arbejde? Hvis ikke, så har Samvirke lavet en god video, hvor de har allieret sig med David K fra Herrernes Magasin. Her får du gode tips til at folde ærmerne op på din skjorte.

Vi er selv store fans af opsmørede ærmer, da vi mener det giver et smartere og mere cool udtryk. Har du det på samme måde, bør du helt sikkert tjekke videoen ud her: