Flere og flere danskere får i dag smartphones frem for gamle mobiltelefoner. De har mange fordele, som det ikke var muligt at tage med rundt i lommen tidligere hen.

Du har både mulighed for at gå på nettet uanset hvor du er og der er uendelige muligheder for forskellige apps, der gør hverdagen lettere. I mange tilfælde er det en ulempe ikke at have en smartphone. Men hvad skal du vælge? Det hjælper vi dig med i denne guide.

Sådan vælger du smartphone

Når du skal vælge din nye smartphone er det en god idé at finde ud af, hvad du gerne vil bruge den til.

SmartphonesKend dine behov

Først når du ved hvad dine egne behov er, kan du finde den rigtige mobiltelefon. Mange af de nye modeller mindre om hinanden. Der er selvfølgeligt, at de forskellige mobilfirmaer afspejler de behov, de fleste brugere har.

Alligevel er der en smule forskel, og derfor er det vigtigt at researche, før du vælger din nye telefon.

Kameraet – og indflydelsen på prisen

Der er nogle områder, hvor smartphones kan variere fra hinanden en del. Et af de elementer der gør, at nogle modeller er dyrere og mere eftertragtede end andre, er kameraet. Der kan være stor forskel på hvor godt kameraet i de forskellige mobiler er, og der afspejler sig ofte i prisen. Derfor er det en god idé at finde ud af, hvor højt du vægter kvaliteten af dine billeder.

Nogle er glade for at spille forskellige spil på deres smartphones. Nogle telefoner er det svært at finde den egentlige forskel på, for eksempel nye versioner af den samme model, med mindre man spiller mange spil. Undersøg derfor om du giver flere penge for en forskel, som du ikke ligger mærke til, eller om du giver lidt oven i for netop den kvalitet, der gør en kæmpe forskel for dig.

Design

Design er en vigtig del af at købe sin nye smartphone. Det er individuelt, hvem man synes, der designer de fedeste smartphones. Det er ikke kun det fysiske design, men også designet af softwaren. Nogle mobiler kan virke langt mere overskuelige end andre på grund af design, og der er det vigtigt, at du tjekker nogle forskellige telefoner ud, og vælger den, du synes virker lækrest.

Tjek de 5 ting du altid skal huske inden køb her, hvor designet indgår som ét af områderne.

Prisen er vigtig for mange

Sidst men ikke mindst er det en god idé at overveje prisen. Nogle har ikke noget i mod at betale ekstra for den helt rigtige mobil, men hvis du ikke går op i detaljer, kan det være en idé at finde en billigere løsning.

For eksempel er det smart at huske på, at mange modeller bliver markant billigere, når firmaet sætter en ny version på markedet. Ved at købe en lidt ældre version kan du få en mobil, der passer godt til dig, men som er markant billigere, end den nyeste version.