Nu om dage er det ikke bare lige til at vælge et webhotel. Det er noget af en jungle derude når man skal vælge udbyder og man kan hurtigt komme grueligt afsted.

Det er meget nemt at finde et webhotel hvor du kan få masser af service, stabilitet og høj hastighed for næsten ingen penge. Men deres features, funktioner og priser kan hurtigt variere meget.

Vi giver dig derfor gode råd til hvordan du vælger rigtigt i denne guide. 

Sådan vælger du webhotel

Valg af webhotelFor at finde det webhotel som passer til dig og dine behov skal du være klar over hvad dine behov er lige nu og hvad de potentielt kunne blive i den nærmere fremtid.

Shared hosting er nok den billigste måde at få en webhotel på. Den minder i sin opbygning om et kollektiv hvor du deler pladsen, hukommelsen og processorkraft med andre brugere. Dette er nok den bedste løsning til blogs og lignende.

VPS løsningen egner sig til dem som ønsker at have helt kontrol over deres del af webhotel. På denne måde deler du hverken processorkraft eller hukommelse med andre og har dermed meget mere fleksibilitet.

Med cloud server kan du få meget mere fleksibilitet og sikret funktionalitet i fremtiden da du nemt kan købe ekstra plads og andre services med nemhed. Al din data bliver krypteret og derved er sikkerheden i top.

Dedikeret server giver dig helt din egen fysisk maskine og dermed den bedste og også den dyreste version af et webhotel. Du vil få fuld kontrol over tingene så du kan konfigurerer og genstarte dit webhotel uden problemer. Men alt har sin pris og prisen på denne løsning er i den høje ende.

Hvis du gerne vil sammenligne de mest udbredte udbydere med hinanden, på pris, GB plads eller trafik, kan du nemt gøre det via sammenligningstjenesten Din-pris.dk. Klik på knappen herunder for at komme til deres sammenligningsoversigt, det vil være en god start og give et fint overblik over de forskellige hostingudbydere.

Sammenlign webhoteller

Hvad er dine behov?

Inden du vælger løsning, skal du gøre dig nogle grundige overvejelser om vad dine behov egentligt er. Hvilken software er der behov for? Hvilket indhold vil der være på din hjemmeside? Skal dette indhold deles med andre og i så fald, i hvor høj grad skal dette ske?

Alle disse faktorer kommer til at spille en væsentlig rolle når du skal vælges et webhotel. Og det allervigtigste, hvad skal dit webhotel bruges til. Skal du starte en blog kan du med fordel holde dig til den billigste løsning.

Ønsker du at åbne en webshop bør du vælge et webhotel som giver god webshop support. Og er du en ivrig iværksætter bør du regne med at din trafik vil stige gevaldigt over tiden. Med andre ord er den første og den billigste løsning ikke altid de helt rigtige til lige præcist dine behov.

Tænk langsigtet

Det er meget vigtigt at du tænker langtsigtet når du skal vælge et webhotel. Inden du ved det kan dine behov ændre sig som resultat af stigende trafik på din side. Med din succes kan dine behov blive meget større og derfor bør du vælge en webhotel på baggrund af hvad du kunne få brug for om et eller to år frem.

Det er vigtigt at du ikke tænker for meget på penge, men lige så meget på service, funktioner og support.