Når du skal vælge nyt jakkesæt som mand, har du generelt to forskellige valgmuligheder. Du kan vælge de helt standard og almindelige modeller, eller du kan gå efter en skræddersyet variant.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, men det skræddersyede jakkesæt er altid den bedste løsning. Den løsning der vil klæde dig pænest, omend prisen vil være lidt højere. Læs hvorfor det kan være alle pengene værd.

Grunde til at vælge det skræddersyede

Der er særligt 3 forskellige grunde til, at du bør vælge det skræddersyede jakkesæt over de almindelige modeller, der kan findes i alverdens butikker.

1. Bedre pasform

Den første og mest åbenlyse, er den bedre pasform. Man kan kort sagt se når sættet er blevet tilpasset din krop og størrelse. Det er nærmest umuligt at lave standard varianter, der sidder 100 % perfekt for enhver.

Det betyder typisk, at benlængde, ærmelængde eller lignende, kun sidder nogenlunde pænt, men ikke perfekt. Her kan skræddere få det til at sidde lige i skabet.

2. Tidløst design

Det tidløse design er altid en god idé, da det sikrer at sættet holder i mange år. Det er klart, at du kan købe både alm. og skræddersyede jakkesæt med tidløse udtryk. Det er nemmere, at få gjort det tidløst til din kropsform, når det bliver syet efter dine behov.

Det er kort sagt nemmere at tage højde for, at du eventuelt vokser som teenager, eller kan få lyst til at ændre livvidden. Du kan med andre ord få et sæt der er tidløst på alle parametre og ikke kun i designet.

3. Tilpasset efter dine behov

Sidst får du et tilpasset jakkesæt efter dine behov. Det skræddersyede sæt bliver selvsagt lavet, så det sidder korrekt og som traditionerne foreskriver. Men hvis du ønsker et særligt touch eller en smart detalje, har du her muligheden.

Det er ikke unormalt, at man har særlige præferencer som kunde. Det kan fx. være at man godt kan lide lidt længere ærmer, eller lidt kortere bukselængder. Valget er jo dit som kunde, i sidste ende. Og her er det markant lettere at få opfyldt sine behov, ved at vælge denne løsning

Ulempen er prisen

Det er svært at få øje på ulemper, foruden prisen. Det er klart, at sættene koster mere når de bliver syet efter din pasform og krop. Så prisen er den klare ulempe, omend den eneste der er værd at nævne.

Vi mener generelt at det er pengene værd, fordi du får et perfekt flot jakkesæt, du kan bære i mange år fremover. Særligt hvis du har mange bryllupper, runde fødselsdage og lignende foran, inden for de næste 4-5 år. Så vil det være en rigtig god investering, både kortsigtet og langsigtet.

Relaterede guides: Sådan stryger du din skjorte

Hvem forhandler?

Det er markant sværere at finde dygtige forhandlere, af de skræddersyede jakkesæt, da der simpelthen er færre. Med vores kendskab til markedet, vil vi fremhæve følgende to, fra henholdsvis København og Århus. Vi nævner de to største byer, på hver deres ø, da du selvsagt vil skulle møde op personligt for at få målt.

I København, vil vi anbefale dig at få lavet et skræddersyet jakkesæt (MtM) hos Herrernes Magasin på Nørregade 20 eller hos Blackdot på Gammel Mønt 39. I Århus kan du bl.a. kigge forbi Axel på Sct. Clemens Stræde 5 i Århus C.

Det er generelt en god idé at besøge den enkelte butik, så du får mulighed for at afprøve jakkesættet og pasformen, inden du tager en beslutning. Det er én af de tøjdele, der ikke rigtig kan bestilles online, hvis du ønsker en perfekt pasform. Husk på at de skræddersyede løsninger ikke behøver at være voldsomt meget dyrere, hvis du ellers vælger de rette forhandlere.