De fleste mennesker nyder at gå på café og nyde en rigtig god kop kaffe. Her får du lækker kaffe som er brygget helt efter bogen, og hvor ville det da være skønt hvis man kunne få den samme oplevelse hjemme i sin egen stue.

Med en espressomaskine kan du gå på café hjemme hos dig selv, og nyde en god og professionel brygget kop kaffe uden at træde udenfor døren. Med en espressomaskine kan du starte hver morgen med den bedste kaffe, eller servere den for dine gæster efter middagen inden de går hjem. Vi guider dig til at vælge den rette model. 

EspressomaskineSom nybegynder kan det være lidt af en jungle at finde rundt i, både af de type modeller der findes og hvad de kan og hvilken der passer til dig og dine behov.

For at gøre det hele lidt nemmere, får du herunder en guide til hvordan du netop finder den rigtige type, hvordan du vælger din espressomaskine og hvilke mærker der er de mest populære.

Typer af maskiner

Når du gerne vil anskaffe dig en ny espressomaskine, er det en god idé først at få et overblik over hvilke modeller der kan købes. Det er vigtigt at du er bekendt med det udvalg der findes, så du kan træffe den rigtige beslutning. Maskinerne er delt op i kategorier, efter typer. Du skal selvfølgelig vælge lige præcis den maskine du mener er rigtig, det kommer an på dine behov og hvor meget kaffe du drikker.

Standardmodellerne

Først er der standardmodellerne. Skal du investere i din allerførste espressomaskine, kan det være en god idé at starte med denne model. Det gør det langt nemmere at lære at brygge en god kop kaffe, du kan altid opgradere din model.

Semi-automatiske modeller

I midten ligger så de semiautomatiske modeller, som er for dig som har lidt mere forstand på at brygge en ordentlig kop kaffe, og som tager det noget mere alvorligt at kunne få den helt rigtige kop kaffe når du vil. De er af bedre kvalitet og materiale, og kommer med justerbar kaffekvalitet, kaffemængde og vandmængde.

Fuldautomatiske modeller

Til sidst er der de fuldautomatiske espressomaskiner. Fordelene ved denne type model, er at den kan betjenes med et et enkelt tryk ved den drik du har lyst til. Alt efter hvad du er på jagt efter, kan de modulopbygges. De er nemme og hurtige at håndtere. Efter et par enkelte tryk på et nogle knapper, sørger maskinen selv for at kværne, steame og brygge din kop kaffe.

Disse modeller har bønneholder og indbygget kværn. Vil du gerne have den bedste maskine du kan få, kan du yderligere finde modeller som har udtag for varmt vand og mælk, automatisk cappuccino produktion, digitalt display eller touchscreen, og programmerbare flerbrugerprofiler.

Valg af espressomaskine

Når du skal finde ud af at vælge din maskine, er der nogle overordnede punkter som du kan forholde dig til, som en hjælp til at anskaffe dig den helt rigtige type.

  1. Start med at fastlægge dit budget. Du kan lave en oversigt over hvad du regner med at bruge på kaffe og andet der hører til, om måneden. Er det kun dig selv der skal bruge den, er der ingen grund til at købe en stor model, der brygger mere eller dyrere kaffe end nødvendigt. Regner du derimod med at det er hele familen der skal benytte den, er den bedste løsning netop en af de større maskiner der brygger større mængder på en gang.
  2. Klarlæg dine behov. Find ud af hvad det er du gerne vil have ud af din nye espressomaskine, og start med at fastslå om maskinen opfylder disse ønsker når du kigger på modeller.
  3. Undersøg markedet både for mærker og hvilke modeller de fører. Der findes så mange professionelle producenter der kun laver espressomaskiner, men der findes lige så mange mærker som er startet med en kaffeproduktion, og som siden er begyndt at lave gode espressomaskiner på baggrund af deres erfaring med kaffebranchen.
  4. Sammenlign og find den bedste pris. Med det store udvalg af producenter, kan der være penge at spare eller bedre kvalitet til prisen. Kig hos forskellige udbydere, og sæt tilbudene op imod hinanden.

De mest populære mærker

Når du skal undersøge og vælge det mærke du gerne vil købe, handler det først og fremmest om hvilken smag du har og hvad der tiltaler dig mest. Der findes et utal af mærker, nogle lever af at producere espressomaskiner på højt plan, og andre er mere nye i faget men med aktiviteter inden for kaffeproduktion.

De helt seriøse og populære mærker omfatter Ascaso, DeLonghi, Gaggia, Rancilio, Nespresso og Rocket Cellini. Der findes også andre populære og lidt mere velkendte mærker som Gastroback, Krupp og Siemens.

Valget er dit, men nu har du fået et bedre udgangspunkt til at navigere rundt i junglen og viden til, hvad du har af muligheder.