Har du overvejet at refinansiere dine dyre lån eller gæld, så kommer her en guide til hvordan du kommer fra A til B. Det er på mange måder en simpel proces, hvor låneudbyderne gør det meste arbejde for dig.

Du skal reelt blot udfylde en låneansøgning og markere formålet er refinansiering, så er det meste klaret. Vi har lavet en guide der også kigger på de mange fordele som et samlelån indebærer.

Sådan laver du et samlelån

Et samlelån minder på mange måder om et normalt lån, du søger online, blot hvor du angiver at refinansiering af formålet. Samtidig bør det beløb du søger om, matche den gæld du har, så de to ting stemmer overens.

Når det er sagt, vil udbyderen typisk hjælpe dig med processen og endda med at afvikle din eksisterende gæld. Så de vil sørge for at det hele forløber godt og at du ender med at have alt samlet ét sted. Processen kan inddeles i følgende steps:

  1. Du søger om samlelån
  2. Ansøg gerne flere steder, så du finder det billigste
  3. Udbyderne vender tilbage med tilbud
  4. Evt. dialog med udbyderen
  5. Godkend låneaftalen og få gennemført refinansieringen

Du kan sammenligne og søge samlelån via MKOM.

Fordele ved refinansiering

Der er mange fordele ved refinansiering hvor de to primære er, at du sparer penge og får større økonomisk overblik.

Dertil kommer de afledte konsekvenser og fordele ved, at din privatøkonomi vil fremstå mere sund, hvilket kan komme dig til gode i andre sammenhænge.

Du kan samtidig få justeret løbetiden og den månedlige ydelse, mens du er i gang, hvilket giver dig forskellige muligheder på hånden. Dels for at sænke løbetiden så du samlet set skal betale færre kreditomkostninger. Det vil specielt være en fordel hvis du har en styrket privatøkonomi og er i stand til at afdrage mere end tidligere. Dels for at hæve løbetiden, hvis scenariet er det omvendte, med en mere presset økonomi. Her kan refinansieringen ligeledes bidrage til mere luft i økonomien, via en lavere månedlig ydelse.

Der er altså mange fordele og muligheder du får glæde af ved samlelån, hvorfor det kan være en rigtig god løsning, for nogle danskere. Af samme grund vil du typisk have en dialog med udbydere, i modsætning til når du søger online lån på klassisk vis. Her ansøger du, får svar retur, og underskriver det ønskede lånetilbud. Tilmed uden du nødvendigvis har direkte kontakt med udbyderen. I dette tilfælde er situationen en anden, hvor dialogen sikrer i finder frem til den optimale løsning.

Har du lyst til at læse mere om de udbydere der kan hjælpe og vil se dine lånemuligheder, kan du besøge Refinansiering.dk der er specialister på området.

Alt i alt er refinansiering en fantastisk mulighed for gældsramte danskere, til at opnå besparelser og få større overblik. Det er derfor helt naturligt at flere online udbydere er begyndt at tilbyde muligheden.