Der er mange som har en god app idé, men der er et stykke fra at have ideen og til at få den udviklet og lanceret. Vi har derfor lavet en guide til at lave en app, så du kan blive klogere på de forskellige steps.

Grundideen skal formes, funktionerne skal klarlægges og så skal der laves en kravspecifikation der indrammer hele udviklingsprocessen. Tjek vores guide til at lave en app og kom godt i gang.

 

Fra idé til lanceret app

1. Grundideen skal formes

Først og fremmest skal grundideen formes. Hvis du får en god idé, er der helt sikkert brug for at den justeres til eller udvides. Den oprindelige idé er sjældent den færdige. I mange tilfælde er det nødvendigt at gøre den bedre og mere skarp.

Det kan man gøre ved at kigge på konkurrerende virksomheder og applikationer, brainstorme eller indtænke flere behov den skal løse. Der er mange måder at gribe det an på.

2. Få klarlagt funktioner og vælg apptypen

Dernæst er det afgørende at du får klarlagt alle de forskellige funktioner, features og elementer du ønsker app’en skal have. Her kan du med fordel tegne nogle skitser og skrive de ønskede funktioner ned. Det gør at app udviklerne nemmere kan spore sig ind på omfanget af opgaven og vejlede dig på bedste vis.

Det er i samme forbindelse væsentligt at få bestemt hvilke apptype du foretrækker. Om det skal være en native, web eller hybrid app. Hver løsning har sine fordele, muligheder og forskelligheder. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i dem, så du ved hvad der matcher dine behov bedst.

Du har mulighed for at se en god oversigt over apptyperne på Bluebell, der gør dig klogere på hvad de hver især indebærer. Hvis du er på udkig efter den fulde og komplette løsning, vil native apps ofte være det rette valg.

3. Få lavet en kravspecifikation

Det næste skridt er at få lavet en kravspecifikation og med ovenstående gennemgang, er du allerede et godt stykke Du skal have skrevet samtlige funktioner og elementer ned, til mindste detalje. Det kan virke uoverskueligt og omfattende, men de fleste appfirmaer er klar på at hjælpe dig undervejs.

Du skal derfor ikke være bange for at inddrage dem i processen, så du ender med en kravspecifikation hvor alle detaljer er husket.

Kravspecifikationen er et område hvor mange fejler og ikke er grundige nok! Specifikationen er grundlaget for udviklingsprocessen og for at projektets pris og tidshorisont bliver overholdt.

4. Få en pris på opgaven

Når du har en fyldestgørende specifikation er det tid til at få en pris på opgaven. Det kan du blot gøre ved at sende kravspecifikationen og afvente svar. Når du til sidst har fundet dit foretrukne firma til opgaven, er det tid til at komme i gang. Det er muligt du allerede tidligere i forløbet har lagt dig nogenlunde fast på firmaet.

5. Applikationen udvikles

Bolden er nu givet videre til appfirmaet der står for udviklingen, omend du skal forvente at blive involveret undervejs. Det er kun positivt at du bliver bedt om at give inputs til designet, prototypen mv. Det sikrer begge parter, at udviklingen bevæger sig i den rigtige retning.

6. Test og feedback

Man kan diskutere om test og feedback er et separat punkt eller noget der vil ske løbende. For der er ingen tvivl om der løbende skal testes og gives feedback. Hvis ikke af dig, så internt i appfirmaet. En ting er i hvert fald sikkert, når de mener løsningen er færdig, er det tid til du skal have gennemtestet den for fejl.

Det er nærmest umuligt at den første version (beta versionen) er helt fejlfri, så det gælder om at finde de småfejl der måtte være. Eller det kan være tilrettelser til andre dele.

7. Sendes til gennemgang i Appstore og Google Play

Når alt er gennemgået og gennemtestet, skal applikationen sendes til godkendelse i Appstore og Google Play. Førstnævnte kan godt tage nogle dage, mens sidstnævnte er relativ hurtigt.

8. App’en er lanceret

Tillykke din app er lanceret! Du kan nu downloade den til mobilen og vise den til hele verden. Husk ikke at undervurdere betydningen af at få den markedsført ordentligt. For det er ikke fedt at have den bedste app, hvis ingen kender til den!