I takt med at leasing bliver mere og mere populært er der flere og flere leasingtyper at vælge imellem. Det er efterhånden blevet meget forvirrende med alle de begreber og derfor kan du læse om de væsentligste forskelle på de mest populære leasing former i denne artikel.

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er den mest udbredte form. Det er i princippet en andet måde at sige at man lejer en bil på. Når man leaser en bil lejer man den rent faktisk. Leje perioden er dog længere end den vi er vant til ved standard leje af bil. Leasingperioden strækker sig hovedsageligt fra to til tre år af gangen.

BilleasingNår man privatleaser en bil får man en ny bil og denne skal afleveres efter endt leasingperiode. Der skal betales et mindre engangsbeløb ved påbegyndelsen af perioden og de månedlige ydelser er derefter konstante. Den månedlige ydelse er inklusiv service, men eksklusiv forsikring.

Fordele og ulemper

Der er mange fordele ved privatleasing. Engangsydelsen er relativt lav. De månedlige omkostning er konstante og der er ikke yderligere omkostninger forbundet med servicering af bilen. Du kan få ny bil hvert andet eller tredje år og du skal ikke bekymre dig om bilens værditab.

Ulemperne er at du binder dig til et bestemt antal årlige kilometer du kan køre. Omkostningerne per ekstra kørt kilometer er meget høje og leasing kan blive en meget dyr affære.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing ligner til forveksling privatleasing, men der er væsentlige forskele. Ved flexleasing leaser man brugte biler, som er importeret fra udlandet. Servicerne af selve bilen foregår for egen regning så man mister en del af den økonomiske tryghed, som man ellers har ved at lease en bil. Ved periodens udløb skal man selv sørge for at sælge bilen til en, på forhånd aftalt pris.

Fordele og ulemper

Fordelen ved flexleasing er at du kan få meget bil for pengene. Du kan få fat i en stor og luksuriøs bil til en relativ lav månedlig ydelse. Du slipper for at skulle betale en meget stor engangsydelse, som ellers skal betales når du skal købe en bil i den store bil klasse.

En anden fordel er at du kan sælge bilen til en meget bredere kundegruppe da bilen er fritaget for registreringsafgift og kan dermed sælges i udlandet også. Ulemperne er at du selv skal sørge for vedligeholdelse og servicering af bilen. Dertil skal du sørge for at bilen holder dens værdi, som på forhånd er aftalt. Så skal du selv sælge bilen, hvilket kan være en udfordring alt afhængigt af hvilken bil der er tale om.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en løsning som er rettet mod virksomheder og deres medarbejdere, som gerne vil køre en firmabil privat også. Med splitleasing behøver medarbejderen ikke lade bilen stå på arbejdspladsen når dagen er omme.

Så længe der føres kilometer regnskab kan medarbejderen bruge bilen privat uden at blive beskattet af det. Regnskabsføring af den privat kørsel kan føres med en gps enhed som dokumenterer ens færden.

Fordele og ulemper

Fordelen ved splitleasing er at både medarbejderen og firmaet slipper for en masse administrativ besvær da kørebogen kan føres ved hjælp af en elektronisk gps baseret kørebog. Ved denne form for leasing er der penge at spare både for virksomheden og medarbejderen. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde betale sig for begge parter.

Ulempen ved denne form for leasing er at man skal indberette antal kørte kilometer på månedlig basis. Den administrative byrde er højere end ved almindelige privatleasing af en bil.