Mænd bruger oftere jakkesæt end kvinder, og dette kan måske skyldes at mange kvinder føler sig meget maskuline i et jakkesæt; for kvinder kan sagtens bære det. Det er dog ikke hver dag man ser det, og ofte er det i forbindelse med arbejde eller en finere begivenhed.

Hvis man føler for at bære jakkesæt alligevel, så kan det være en god idé at kombinere det med en knælang nederdel for det ultimative kvindelige business look. Her får du en lille guide til hvordan.

Hvornår passer det til kvinder?

Påklædning kvinderSom der er nævnt, så er det især på arbejdspladser, at man ser kvinder i jakkesæt, både almindeligt jakkesæt eller sat sammen med en nederdel. Det er især kvinder i lidt højere stillinger, eller som arbejder på et kontor som benytter sig af dette, da det udstråler seriøsitet og professionalisme.

For at gøre det mere feminint kan man tilsætte et par høje sko, og det hele skal gerne være i neutrale farver. Dertil kan man have en fin top inden under også, for at tone det maskuline lidt ned.

Man kan også bruge et jakkesæt kombineret med nederdel til festlige begivenheder. Her er det bedst at man selv vurderer begivenheden, og om det ville være passende. Det kunne være til en finere event, hvor man møder andre inde for samme branche, som man selv arbejder. De fleste arbejdsrelaterede begivenheder ville gå godt sammen med et jakkesæt med nederdel. Her kan man style det sammen med et par stilletter og en fin festtop.

Hvis du er bange for at blive for maskulin, så er et godt råd at vælge en jakke uden alt for firkantede skuldre, og dertil gerne en lidt åben og fin skjorte. Her kan du med fordel også bære smykker til, alt efter begivenheden, da man naturligt har flere smykker på til fest end på arbejde.

Læs også: Lær at binde butterfly

Det gode alternativ

Hvis du ikke helt tør kaste dig ud i et fuldt jakkesæt, så kan det være et godt alternativt at vælge en almindelig blazer. Det giver lidt det samme udtryk, men er mere feminint og blødt.

Mange butikker forhandler mange forskellige modeller inden for blazere, så der er man heller ikke så fastlåst af modellen på en jakkesæts jakke. Her har man også mulighed for at tænke mere i farver.

Se også: Sådan lægger du neglelak som kvinde