Skal du i gang med at låne penge, er det afgørende at du får ansøgt på den korrekte måde, for at få det optimale resultat. Det vil sige det bedste lån, med de lavest mulige omkostninger og skræddersyet til din økonomiske situation.

Meget af det kommer an på hvordan du griber det hele an. Vi har derfor lavet en guide til den optimale låneansøgning, som giver dig gode tips til hvordan du bør gøre.

Alle ansøgninger er uforpligtende

I denne guide har vi særligt fokus på lån online, da der gælder en særlig fremgangsmåde for låneansøgningen. Det sker via formularer på udbydernes hjemmesider og derfor langt nemmere end fx. i banken.

Lad os starte med at slå fast, at alle ansøgninger er uforpligtende, så du binder dig ikke til noget før du har signeret låneaftalen. Når du søger vil du derfor kun indhente uforpligtende lånetilbud, som hvis du indhente tilbyd på nyt køkken eller en VVS-opgave.

Af samme grund bør du heller ikke holde dig til én ansøgning og én udbyder, da det næppe vil give dig det optimale resultat som forbruger. Og når vi skriver optimale resultat, mener vi det billigste lån.

Ansøgningsprocessens 3 gyldne trin

Vi mener at ansøgningsprocessen kan inddeles i 3 gyldne trin, det behøver ikke at være mere omstændigt eller besværligt end dette. For netop den simple fremgangsmåde, er én af de klare fordele ved lånemarkedet online.

Her er hvordan du bør gribe din online låneansøgning an.

  1. Få overblik – Hvem kan hjælpe dig? Hvem er billigst?

Du skal starte med at få overblik over muligheder, da de kan variere alt efter om du søger 5.000 eller 70.000 kroner. Så undersøg markedet og find frem til hvem der kan hjælpe dig, og ikke mindst hvem der så har de laveste vejl. renteniveauer.

Du kan sagtens ende med at have 6 muligheder på hånden, men hvor du så kan vælge at ansøge hos 3 af de billigste herimellem.

  1. Ansøg og modtag lånetilbud

Det næste step er selve ansøgningen, hvor du skal udfylde en række informationer om dig selv, din privatøkonomi og boligforhold. Antallet af informationer vil afhænge fra udbyder til udbyder, da der er stor forskel på at låne 5.000 og 50.000 kroner.

Du kan risikere at skulle fremsende årsopgørelse og lønsedler, ved større lånebeløb, enten undervejs eller på efterkrav. Blot så du er informeret herom.

Relaterede guides: Sådan låner du 50.000 billigt

  1. Sammenlign og vælg laveste ÅOP

Det sidste step er det vigtigste og nemmeste på samme tid. Det vigtigste fordi at åop er den altoverskyggende faktor, når du skal vælge det billigste tilbud. Vælger du lånetilbuddet med den laveste åop-sats, vil det definitivt være det bedste. Det nemmeste fordi alle kan skelne to procentsatser fra hinanden, så det handler mere om at kende til betydningen af de årlige omkostninger i procent (åop).

Denne sats er mere central end renten, da den ligeledes inkluderer oprettelsesgebyret, løbende gebyrer og andet der kan sløre billedet. Det er derfor ikke nok, eller det bedste, at fokusere udelukkende på renten.

Vi håber du at blevet klogere på hvordan du bør ansøge om lån online. Du kan se mere på Laaneansoegning.dk.