Mange glemmer at gøre en indsats for at passe på deres tænder, selvom vi kun har et sæt tænder, som vi skal leve med resten af vores liv. Faktum er dog, at det faktisk ikke er særlig dyr eller ekstra besværligt at passe på dine tænder.

Derfor finder du herunder fem nemme tips til, hvordan du kan passe bedre på dit smukke smil.

Børst dem, inden du går i seng

Bakterier ophobes i munden gennem hele dagen – og den mad, du spiser, har en tendens til at ophobe sig mellem tænderne. Derfor er det også vigtigt, at børste tænderne efter måltiderne, gerne efter middagen, og inden du går i seng.

Hvis du ikke gør dette, vil der være en god chance for, at der udvikler plak omkring dine tænder. Hvis du ikke har været god til at få børstet tænderne, kan det også være en god idé med en tandrensning, hos din tandlæge i København, som også kan lave et generelt tjek af din mund.

Husk dog efterfølgende, når du begynder at børste dine tænder regelmæssigt, ikke at børste dem inden for en halv time efter din middag. Det skyldes, at der er syrer, som mad frigiver, hvilket gør dine tænders emalje sårbar og børstning lige bagefter kan ødelægge emaljen.

Børst dem som det første om morgenen

Når du sover, producerer din mund ikke særlig meget spyt – og spyt er afgørende for at reducere bakterierne i din mund. Derfor vil bakteriekolonier blive udvidet i din mund, i de timer, hvor du sover.

Børstning af tænderne, som det første om morgenen, er vigtigt, fordi det vil rense bakterierne væk igen.

Den rigtige måde at børste dem på

Måden, hvorpå du børster dine tænder, er også vigtig. Hvis du ikke gør det rigtigt, er det lige så skadeligt som ikke at børste dem. Børst i blide cirkulære bevægelser i en 45 graders vinkel. Børst også tungen, især bagsiden af ​​den, fordi der også her ophobes snavs, som kan risikere at skade dine tænder. Det er derudover også vigtigt at gøre brug af en blød børste.

Brug tandtråd

Flere og flere er begyndt at gøre brug af tandtråd til at rense deres tænder, og det er der en god grund til. Tandtråd er en meget tynd snor, som du kan bruge til at fjerne de madpartikler eller det plak, der sidder fast i de kroge af tænderne, hvor din tandbørste ikke kan nå. På den måde er du, hvis du bruger tandtråd, sikker på at få fjernet al snavs.

Besøg din tandlæge

Aftal en tid hos din tandlæge minimum to gange om året. Betragt dette som en slags forebyggende kontrol. Din tandlæge vil undersøge dine tænder og mund for tegn på plak, tandsten, huller eller tandkødssygdom.

Hvis der er noget af dette i din mund, kan du handle på det med det samme, hvorfor du også undgår de helt dyre tandlægeregninger, der kan komme, når man ikke får forebygget mulige tandproblemer.