Vi kender det alle sammen, man har været uheldig at spilde rødvin, stearin eller kaffe på gulvtæppet derhjemme. Det kan være rigtig frustrerende, da det farver gulvet og får det til at se grimt ud.

Guiden-online.dk har derfor valgt at lave en tæpperens guide, med gode råd til hvordan du kan fjerne pletterne, eller i hvert fald mindske deres betydning.

Guide: Sådan fjerner du selv de sværeste pletter

Alle pletter skal som udgangspunkt behandles individuelt, da der er stor forskel på, om du har spildt rødvin, kaffe eller blæk. I denne guide har vi derfor valgt at fokusere på de mest gængse situationer.

Kaffe og the

Kaffe og the er ikke det værste at spilde. Du skal blot lægge et viskestykke på pletten, for at suge væsken op. Når det er gjort, skal du blande vand med et universalmiddel, hvorefter pletten renses.

Har du først opdaget pletten sent, skal du smøre glycerin på. Glycerinen skal trække  i over 10 timer, inden du kan fjerne pletten via vand og universalmiddel, som ovenfor.

Rødvin

Rødvin er en af de grimme at få på gulvtæppet, i og med det er så iøjnefaldende. Det første du skal gøre, er at suge pletten op med det samme, via et viskestykke. Stå ovenpå viskestykket med flade sko, presset gør du får suget mere op. Flere lag papir kan ligeledes benyttes.

Du skal herefter hælde lidt vand ud over pletten og udføre metoden med viskestykket igen. Det er med til at fjerne den værste farve.

Sidst skal du hælde flydende vegetabilsk glycerin over pletten og lad det trække i mange timer – helst natten over. Nu mangler du blot at fjerne glycerinen som normale fedtpletter og så skulle problemet være løst.

Er det ikke tilfældet, kan du få brug for en professionel tæpperenser.

Græs og jord

Er der kommet græs eller jord på tæppet, fx. fordi du har børn legende inden for, så er pletfjerneren en løsning. Din lokale tæpperenser vil helt sikkert have en spray og ellers kan du benytte galdesæbe.

En miljøvenlig tæpperens

Har du ikke tid eller overskud til selv at kaste dig i sving med at fjerne pletter, eller har du flere pletter i hjemmet der ikke vil forsvinde, så er hjælpen nær.

Der findes nemlig mange gode tæpperenser firmaer i Danmark, som har mulighed for at hjælpe dig. Flere af disse har fokus på økologi og miljøvenlighed i deres arbejde. Det er disse firmaer du bør vælge.