I sidste måned gav vi dig gode råd til at vælge ny elcykel og vi er blevet mødt af en del spørgsmål. Derfor har vi valgt at lave en guide, der besvarer en række af de mest typiske spørgsmål.

For at finde hoved og hale i verdenen af elcykler kan godt være noget af en opgave, da der hele tiden er en rivende udvikling, som slet ikke er til at stoppe. Der kommer konstant nye funktioner, som bliver sat på nye cykler til nye priser og man bliver hurtigt svimmel.

Det giver hurtigt anledning til en masse spørgsmål, som ikke altid er lige nemme at finde svar på.  Nedenfor er der forsøgt at svare på nogle af de spørgsmål samt en kort sammenligning af elcyklen kontra den almindelige konventionelle cykel, som vi alle kender og elsker.

Hvordan fungerer en elcykel?

En elcykel fungerer naturligvis ved hjælp af elektricitet. Derfor opstår der også det problem, at hvis man gerne vil køre uden en ledning efter sig, så skal man finde en metode til at lagre denne elektricitet. Det gøres ved hjælp af et batterier, som i mange tilfælde sidder på baggagebæreren eller i det området.

Batteriet kan godt være ret tungt, men det kan skiftes ud og lades op, så man altid har strøm på sin cykel. Selve cyklen drives så af en elmotor, som er placeret (som regel) på baghjulet. Det er en elmotor af nogenlunde samme type som den der kører håndmixeren, skydedøre eller så meget andet. Man tilfører motoren strøm, hvorefter den driver hjulet.

Afhængig af den specifikke cykeltype, så er der forskellige måder at justere ”gassen”. Nogle kan du selv styre, andre klares automatisk vha. af trykket i pedalerne.

Hvad er det normale prisniveau?

Det normale prisniveau kan godt være ret svært at finde, da det i stor grad afhænger af hvad du gerne vil have. Hvad er det normale prisniveau for en bil f.eks.? Det er svært at svare på. Generelt må man dog sige, at vi befinder os på den gode side af de 10.000kr og ofte også over 20.000kr. At producere en elcykel er langt fra billigt, men i takt med, at teknologien forbedres, så vil de også blive billigere.

Tjek også: Råd til at vælge elcykel

Elcykel vs. Almindelige cykler

Der er nogle væsentlige forskellige mellem disse to typer. Den største nok værende, at en almindelige cykel kun drives af en rugbrødsmotor – nemlig dig – hvorimod en elcykel er en form for hybrid, der drives af begge dele. Alt det ekstra udstyr gør også en elcykel tung. Meget tung.

Den er ikke nemt at skubbe og flytte rundt med. Ser man på vedligehold, så minder de meget om hinanden, selvom elcyklen dog har en masse ekstraudstyr, som naturligvis også skal vedligeholdes.