Droner er blevet et af mest populære nye fænomener og dækker mange forskellige markeder. Først og fremmest har droner vist sig at være yderst effektive, både når det kommer til erhvervsmæssige formål og til almindelig hobbybrug.

Vi giver dig her den komplette drone guide, med alt du behøver at vide, så du hurtigt kan sætte dig ind i dette nye fænomen.

Alt om droner

En drone kan sammenlignes med en modelhelikopter, hvor den typisk har en mere kvadratisk form med propeller i alle fire hjørner. Det gør den i stand til at være yderst manøvredygtig, og dermed er den ikke så klodset, som man tidligere har set fra tidligere modelflyvere og helikoptere.

Dronerne har typisk et kamera installeret i bunden, så den nemt kan flyve rundt og filme eller undersøge områder man ikke normalt kan komme til. Dronerne har fået deres navn fra de pilotløse fly, som det amerikanske militær har brugt til en række bombninger, da de dermed ikke sætter piloters liv i fare, når en risikabel mission skal udføres.

Anvendelsesmuligheder

Helikopter droneDroner kan bruges i mange forskellige sammenhænge og herunder beskrives nogle af de områder, hvor de ofte bliver anvendt:

  • Hobbybrug

Droner er blevet mest kendt på grund af deres popularitet som hobby. Der findes mange regulativer for hvor, at det er tilladt at flyve med sine droner, da det ikke må være for tæt på beboelsesejendomme, militærflyvepladser, store offentlige veje mm.. Så du bør være meget opmærksom på reglerne som ejer. Du kan læse mere om dronereglerne på Trafikstyrelsen.dk.

  • Erhverv

Brugen af droner er ideel til undersøgelse af bygninger eller maskiner, hvor mennesket ellers ville have svært ved at komme op. Det bedste eksempel i Danmark kunne være vindmøller. De kan også bruges af arrangører til at filme events, hvor man kan få et overblik oppefra.

  • Politi/brandvæsen

Når det kommer til politi, brandvæsen og andet beredskabsarbejde, kan dronernes fleksibilitet give et overblik over den givne situation og dermed være et uvurderligt redskab, når situationen spidser til. De er derfor blevet et udbredt redskab, når landets politi og brandvæsen skal løse svære situationer.

De mange dronetyper

Der findes flere forskellige typer droner, som hver især passer bedst til bestemte formål. Om det er til hobbyen eller om det er til rekognosceringsarbejdet. Det er derfor vigtigt du gør dig klart, hvilket formål den skal opfylde. Et dybt kendskab til den specifikke dronetype vil gøre oplevelsen langt bedre og resultatet langt mere effektivt.

Det er særligt funktionerne, kvaliteten og holdbarheden der definerer hvilken kategori hver drone tilhører. 3D Robotics og DJI er to af de førende producenter på markedet, men selv de har modeller målrettet de fleste behov.

Har du selv erfaringer eller kommentarer til vores guide? Så er du velkommen til at kontakte os på info@guiden-online.dk.