Skal du rejse udenfor EU eller har du en eksotisk rejse i tankerne? I begge tilfælde bør du have styr på en række informationer og aspekter, så du er velforberedt og kan tage afsted med ro i sjælen.

Alle der har prøvet at planlægge en tur til afrikanske eller asiatiske lande ved, at der er rigtig meget at undersøge. Vi ønsker at hjælpe dig på vej med disse 7 rejsetips til ture udenfor Europa.

1. Blå sygesikringskort

For det første bør du medbringe det blå sygesikringskort, så du er sikret hvis du kommer galt afsted. Det gammeldags gule sygesikringskort dækker ikke, så hvis du ikke allerede har anskaffet dig det, bør du få bestilt et blåt sygesikringskort. Det kan du nemt gøre via Borger.dk eller din nærmeste Borgerservice.

2. Dækker din rejseforsikring udenfor EU

Det næste du bør tjekke er om din aktuelle rejseforsikring dækker udenfor EU. Der skelnes nemlig mellem om forsikringerne blot dækker EU-lande eller hele verden. Det er væsentligt at få tjekket efter. I sammen ombæring kan du passe blive opdateret på hvordan du er forsikret under rejsen og tilpasset forsikringen, såfremt det er aktuelt.

Hvis du slet ikke har en rejseforsikring, bør du helt sikkert få tegnet en der matcher dine behov, så du er godt dækket på turen. En god start vil være at sammenligne priser og udbydere. Sammenlign rejseforsikring til hele verden her.

3. Tjek vacciner

Det tredje du bør gøre, er at tjekke de påkrævede vaccinationer i det land du rejser til. Det kan variere meget, alt efter om du rejser til Sydafrika, Vietnam eller USA. De fleste steder er stivkrampe og hepatitis A påkrævet, men det er tilsvarende vacciner de fleste danskere allerede har. Du kan med fordel tjekke Statens Serum Institut (SSI.dk) for anbefalinger til hvilke vacciner du bør have.

Med de første tre punkter krydset af, er du godt sikret både økonomisk og sundhedsmæssigt. Nu til mere praktiske tips, der vil hjælpe dig undervejs på rejsen.

4. Hæv lokal valuta

Det er en god idé at hæve lokal valuta, så du har penge på lommen, når du ankommer til landet. Dels ved du ikke hvor mange og tilgængelige hæveautomaterne er og så kan du være sikker på det er dyrere at hæve penge i selve landet. Det er normalt ikke gratis at hæve penge i egen bank, men det er med garanti dyrere at gøre når du først er kommet frem.

5. Husk at gøre plads til købte ting i kufferten

Hvis du planlægger en tur til eksotiske lande som Vietnam, Japan, Marokko eller Sydafrika, bør du gøre plads i kufferten. Tager du til lande med en helt anden kultur og stil, er det nemt at blive fristet. Man får hurtigt lyst til at købe ting med og hvis du gør plads, er det intet problem. Gør derfor plads i kufferten, så du ikke er tvunget til at betale for ekstra bagage.

6. Tag sandwiches med på flyet

Der kan være mange meninger om flymad og det afhænger meget af flyselskabet. Når det er sagt, skal du på en lang flyvetur hvor personalet bestemmer hvornår det er spisetid. Her vil det være ren luksus at have lækre sandwich og snacks (slik, chokolade mv.) med sig. Du undgår at være sulten undervejs og hvis flymaden skuffer, har du et godt alternativ.

7. Vælg et ordentlig flyselskab

Sidst vil vi opfordre dig til at vælge et ordentlig flyselskab, hvis du skal på en flyvetur på mindst 14-15 timer. det er rigtig mange timer, så det har en betydning, hvor meget plads du har til benene. Hvordan kvaliteten af maden er og ikke mindst, hvilke film og serier du kan se undervejs.

Emirates og Qatar Airways er fx. kendt for at have nyere film, Emirates har endda film der ikke engang er kommet til Danmark. Det får flyvetiden til at gå meget hurtigere, så det er bestemt de ekstra kroner værd.

Når man skal flyve over 15 timer, gør alle små detaljer en forskel og så vil de fleste synes, det er værd at bruge 400-500 kr. på flybilletten.

 

Brug for flere anbefalinger og tips?

Vi håber du er kommet lidt videre på din to-do liste, inden du er klar til at tage afsted. Hvis du har brug for flere anbefalinger og tips til din næste destination, kan du med fordel besøge Rejsestien. En rejseportal hvor du får anbefalet de bedste spisesteder, aktiviteter og overnatningssteder, for hver destination de har besøgt.