Der er mange danske virksomheder som kæmper med at få inddrevet de penge, som de har ret til. Guiden-online.dk har derfor valgt at lave en guide om inkasso og rykkere, der kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Inkassoguide

Inkassosagernes gang

En inkassosag har normalt en fremgangsmåde og det er denne gang, som vores inkassoguide vil have fokus på.

1. Den første del af processen er at udsende en rykkerproces. Det indebærer at du kan pålægge ét eller flere gebyrer på kunden. Det er primært når denne fremgangsmåde ikke hjælper, at du bør overveje inkasso.

2. Du bør nu overveje om du ønsker at benytte et inkassofirma, eller selv vil være ansvarlig for inddrivelsen. Det er helt klart nemmest at vælge et bureau, da arbejdet kan være rigtig opslidende. Specielt med alle de andre arbejdsopgaver du sikkert har i virksomheden.

3. Det sidste trin i inkassoguide er, at du vælger at overdrage inkassosagen til inkassofirmaet. Det betyder at du ikke længere skal bruge energi på det, men derimod kan vente på at få dine penge ind. Skulle det mod forventning ikke ske, vil kunderne typisk ende i RKI.

I mange tilfælde kan der dog findes en eller anden form for løsning. Om det så er fogedretten eller at sagen udskydes, det afhænger af den givne sag.

Guide om rykkergebyr og regler

Rykkergebyrer er en anden væsentlig del af inkassosagerne. De fleste virksomheder er bekendte med at udsende gebyrer og kender til reglerne på området.

Det er relativ ligetil og et arbejde, som de fleste formår at håndtere. Det er mest i de tilfælde, hvor et rykkergebyr ikke er nok, at danske firmaer må have hjælpe af inkassobureauerne.

Der gælder to vigtige regler, når du pålægger et rykkergebyr, til en af dine kunder:

  • Højst 3 skrivelser med et rykkergebyr og gebyret må højest være 100 kr.
  • Der skal mindst gå 10 dage mellem hver rykker.

Er du ikke helt up-to-date med hvad man kan og hvad man må, inden for rykkere og gebyrer, så kan du læse mere om rykkergebyr og regler her. Det vil give dig et godt indblik i reglerne og hvordan du bør bære dig ad som virksomhed.