Smartphones har overtaget markedet for mobiltelefoner, fra de mere klassiske telefoner, som dominerede i 90’erne, og i 00’erne. Smartphone er en fælles betegnelse, som dækker over telefoner der kan gå på internettet.

Der er dog en række ting man skal være opmærksom på, når man skal ud og købe smartphone. Markedet er nemlig stort, og der er mange forskellige producenter, som hver især tilbyder forskellige telefoner, med forskellige egenskaber.

Guiden-online.dk har set nærmere på 5 områder du skal have i fokus inden du køber. Se dem her. 

5 ting du skal huske på inden smartphone køb

1. Design

For det første skal man kigge på telefonernes design. Telefonerne er ofte ret dyre, derfor skal telefonen også have et udseende som man bliver glad for. Apples produkter er slanke og aflange, mens Samsungs er en smule bredere. Den store forskel er ofte også, hvor stor en del af telefonen, som skærmen fylder.

2. Prisen

For det andet skal man overveje prisen. De dyreste smartphones koster omkring 5500, mens de billigste kan erhverves for omkring 1500 kr. Der er selvfølgelig stor forskel på kvaliteten og funktionerne. Derfor skal man også overveje hvilket behov man har, inden man køber den dyreste smartphone på markedet. Omvendt kan det også være en ulempe at købe for billigt, fordi de billigere telefoner oftest er de ældre modeller, som hurtigt risikerer at blive meget umoderne og uanvendelige som følge af den teknologiske udvikling.

3. Styresystem

For det tredje skal man undersøge telefonernes styresystem. Her er den store forskel Apples iOS system, som sidder i alle deres telefoner, mens det er android systemet der sidder i de fleste andre telefoner. Styresystemet er ofte en tilvænningssag, og det er vanskeligt at anbefale det ene frem for det andet.

4. Skærmen

For det fjerde skal man forholde sig til telefonens skærm. De fleste nye smartphones har samme størrelse på skærmen, som typisk fylder 4-5 tommer. Apples skærm er 4 tommer, mens Samsungs skærm på deres topmodel er 5 tommer. Den store skærm kan være en fordel, men telefonen bliver også generelt større.

5. funktioner

Den sidste ting man skal tænke over, er de funktioner som telefonerne tilbyder. Generelt tilbyder de fleste smartphones det samme, men der kan være stor forskel på, hvilke programmer der udbydes til telefonen. Generelt er Apples funktionsafdeling mere veludviklet end androids, selvom det er til evig debat.

 

Hvis du er klar til at købe din nye smartphone, anbefaler vi du besøger www.Humac.dk hvis du er til Apple og www.Samsung.com hvis du foretrækker en Galaxy.