Er du en af mange hjemmesideejere, der lige har stiftet bekendtskab med søgemaskineoptimering (SEO), så kommer her en række gode råd.

SEOSøgemaskineoptimering kan være meget komplekst, men det handler i høj grad om hvordan det bliver fremstillet og beskrevet.

Der er nemlig vigtige elementer inden for SEO, som ligeledes kan gøres af den almene bruger, uden større indblik i optimering generelt. Vi har samlet 10 gode gør-det-selv tips om SEO nedenfor.

Undrer du dig fortsat over hvad SEO er for en størrelse, så er det den optimeringsindsats man laver, for at blive bedre placeret i de organiske søgeresultater.

 

10 tips til gør-det-selv SEO

1. Angiv en unik sidetitel

Sidetitlen er en meget vigtig parameter du bør sikre dig, at alle dine sider har unikke og beskrivende titler.

2. Benyt h-tags

H-tags er gode fordi de både giver overblik og værdi til din hjemmeside. Benyt gerne de søgefraser du gerne vil rangere på, men på en naturlig måde.

3. Tænk mest på brugeren 

Hav altid dine brugere som 1. prioritet, når du optimerer din hjemmeside. Det er ligeledes det søgemaskinerne foretrækker. De er ikke vilde med overoptimerede sider, så alt med måde.

4. Webindhold i høj kvalitet

Det bliver vigtigere og vigtigere med godt indhold på hjemmesiden. Sørg for at du ikke har sproglige og grammatiske fejl, samt at dit indhold er interessant og relevant.

Dårlig indhold giver ikke samme gode placeringer. Content is King som det populært siges.

5. Linkbuilding

Linkbuilding er en af de sværeste områder for ikke-kyndige SEO folk. Det er ligeledes her, hvor du kan skade din hjemmeside markant.

Benyt sociale medier som Twitter, Facebook og LinkedIn til at linke mod din egen hjemmeside. Samtidig kan du starte med at sikre din virksomhed har profiler på Krak, Google Business, Trustpilot og de bredt anvendte platforme.

Linkbuilding er et område for sig selv og kræver nærmere research eller hjælp fra eksperter. Ikke desto mindre er det vigtigt, for dine placeringer.

6. Billedtitler og alternativ billedtekst

Sidens billedtitler og alt tekst er vigtigt. Dels for brugernes skyld og dels for at gøre billederne mere SEO-venlige.

Kald din billeder relevante ord, frem for bare img_043424.jpg.

7. Lav en fejlfri hjemmeside

Fejl på hjemmesiden er et problem for søgerobotterne. Det kan være døde links og alverdens tekniske fejl. Forsøg at undgå disse, så vidt muligt.

8. Drop flash og javascript

Lige så flot som flash og javacript kan se ud på hjemmesiden, lige så skadeligt kan det være for dine placeringer.

Det er en kilde til problemer for søgerobotterne og det kan gå rigtig galt med flash. Så benyt det med omhu og vær bevidst om konsekvenserne.

9. Brugervenligt design og god navigation

Navigationen er vigtig for at dine besøgende kan finde rundt på hjemmeside og det samme gælder søgemaskinerne.

Samtidig har dit design en væsentlig betydning. Det kan virke overflødigt, men indirekte indvirker dit design på afvisningprocent, hvor længe de besøgende bliver på siden mm. Faktorer som Google er begyndt at lægge vægt på, når de skal vurdere sidens relevans.

10. SEO plugins og features

Der findes mange plugins som kan hjælpe dig med dit SEO arbejde. Det gælder i særdeles for WordPress. Her er det specielt værd at nævne Yoast SEO og All-in-One SEO Pack, der gør det enkelt at tilføje sidetitler og meta description til dine sider, samt en lang række andre funktioner.

Så drag nytte af de mange plugins og features, som de fleste udbydere tilbyder.

Gode kilder for den trænede

  • Moz.com er en rigtig informativ side hvor du kan læse meget om mere dybdegående emner inden for SEO og blive opdateret på de nyeste opdateringer og ændringer i algoritmerne.
  • Googles Keyword Planner kan give dig et vigtig indblik i antal søgninger på diverse søgefraser. Et vigtigt værktøj, når du skal udvælge de søgeord du vil optimere imod.